luni, 16 august 2010

Atlas zooortodoxologic - Habotnicus Popis

Urmatoarea specie din regnul Sordidus care mi-a atras atentia, este un animal ciudat deseori numit de populatie "popa", "preot" sau "pastor". Din cauza unor dereglari genetice de-a lungul secolelor, aceasta specie si-a deteriorat sistemul nervos central in asa fel incat neuronii nu mai sunt conectati intre ei prin sinapse, ci prezinta niste lanturi create de o cantitate imensa de carbonili de benzen, de hidrocarburi aromatici policiclici, acizi grasi saturati si metale rare cum ar fi aurul sau platina.

Clasa: Devotus;
Ordin: Ecclesia;
Subordin: Ortodoxia;
Suprafamilie: Habotnicae;
Gen: Popis;
Nume: Habotnicus Popis simplus

Habotnicus Popis simplus trăieste pe seama altor organisme şi adesea le provoacă diferite boli. El se poate întâlni în toate grupele de paraziti. Modul sau de functionare este simplu : se lipeste de indivizi si simuleaza intr-un prim moment, o stare de panica, de frica datorata (asa zice el) mediului inconjurator al victimei. Dupa ce a dobandit increderea victimei, incepe sa-i suga resursele vitale, in timp ce victima isi pierde capacitatea de auto-aparare si se epuizeaza treptat pana la moarte. Foarte des, anturajul victimei este deja sub dominatia hormonala a parazitului ceea ce duce la lipsa de raspuns a acestora fata de parazit.
Habotnicus Popis simplus se inmulteste prin copulatie cu Habotnicus Popis popaesis, iar progeniturile lor sunt, in cele mai multe cazuri, reinjectate in circuitul coloniei, fie ca Popis sau ca popaesis in fuctie de sexul fiecaruia. Rareori se pot observa si migrari in spre Habotnicus Manellis sau Habotnicus Vulgaris care tind sa integreze clasele Catehismus sau Teologisis.
Progeniturile de
Habotnicus Popis sunt hranite cu seva de colivarum, o specie de Poaceae, cu nectar de Jafsifur si bine inteles cu derivatele deja metabolizate, obtinute de la pradele Habotnicus-ului.
Habotnicus Popis traieste in colonie, iar ierarhizarea sociala reprezinta un element important al clanului.
Astfel,
Harbotnicus Popis se declina in mai multe rase:
1/
Habotnicus Cantator - rolul sau este de a prepara victima, acesta este mai putin nociv decat Popis simplus datorita lipsei de initiativa, insa el este suficient de toxic si poate provoaca neuroparalizie. In cazuri mai rare, el poate favoriza deprogramming - acest efect a fost insa observat numai in prezenta unui Popis si a unui Manellis.
2/
Habotnicus Diaconum - este un fel de Popis in devenire, rolul sau este de a asista Habotnicus Popis in timpul parazitarii. Este prezent mai ales in biotopurile cunoscute sub numele generic de "maslu" unde el contabilizeaza nutrimentii recuperati de la victime.
3/
Habotnicus calugaris este un parazit solitar care prefera sa se prolifereze in sistemele digestive. Habotnicus calugaris este mai degraba o migratie din Habotnicus Vulgaris, fiindca prin definitie, el ar trebui sa fie steril, insa exista cazuri de inmultire cu omoloaga sa feminina, Habotnicus calugaritae. Un studiu realizat in 2006 de catre Institut of Human Parasite and Worm din Truetown arata ca Habotnicus calugaris are un comportament homosexual exagerat din cauza mediului sau inconjurator si mai ales restrictiilor impuse de colonie.
4/
Habotnicus protopopis este un parazit mult mai periculos decat Popis deoarece are posibilitatea de a influienta biotopul victimei, actionand asupra coloniilor invadate cum de altfel actioneaza in mai mare masura si Habotnicus Episcopis, Habotnicus Mitropolis sau Habotnicus Patriarsis atacand direct codul genetic al victimei inca din frageda sa pruncie.

Pana la ora actuala, singurul remediu impotriva speciei
Habotnicus Popis este un serum extras din rationalismus officinalis, insa datorita invaziei de guracasca (o graminata care s-a dezvoltat datorita enormelor dejectii de Habornicus), serumul este foarte greu de realizat. Pentru a evita infestarea, nu trebuie frecventate zonele cu grad mare de risc de infectie, cum ar fi bisericile, manastirile sau capelele.

2 comentarii:

  1. Salut! Am cautat in tot blogul un formular de contact si nu am gasit, asa ca sper sa nu te superi ca incerc sa dau de tine printr-un comentariu. Am vazut ca esti din Arges, ca si mine. Vreau sa fac o pagina separata pe blogul meu cu cateva alte bloguri din judetul nostru, cu o descriere ampla etc. Te-ar interesa? Un fel de schimb de link-uri. Imi doresc sa promovez blogosfera argeseana. Te rog, nu ezita sa ma contactezi pe blogul meu. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere