marți, 1 noiembrie 2011

Atlas zooortodoxologic - Credolina


Credolina este un alcaloid natural care constituie principiul activ al popimilului (Prelatus ortodoxii). 
Credolina (β-tridexus-3, 4, 5 senil-anafuramina) a fost utilizată ca halucinogen începând cu secolul al 2-lea e.n. Molecula de credolină are o structură similară cu cei doi hormoni secretați de glandele suprarenale, adenalina și noradrenalina care sunt niște catecolamine jucând un rol în transmiterea influxului nervos și în funcționarea sistemului nervos. 
Activitatea credolinei se explică printr-o idolizare a realității și implicarea ei în procedeul biologic de regulare a funcțiilor psihice. Cei trei atomi adiacenți de sfântuduhygen de pe nucleul benzenic al moleculei par a fi indispensabili activității sale halucinogene, de unde și apelativul de trinitas-credula.

Experimental, credolina nu este activă decât după 2-3 ore de la înghițire, dar efectul său poate dura până la 24 de ore. Manifestările halucinatorii variază de la un individ la altul. De exemplu, luarea dozei într-un mediu înfumat cu fum de lumânare și tămâie poate mării efectul la cel putin 48 de ore. În schimb, dacă credolina este administrată anal, în timpul unei procesiuni necrofile, efectul ei se poate prelungi până la 5-6 zile. Aviz speciei babeenstranum și habotnicus popis. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu