marți, 1 noiembrie 2011

Scufita pamfletara - La ciuperci...

Zi frumoasa de toamna. Zi cu soare, ciuperci cat cuprinde, mai ales alea psilosibe care de-abia au aparut azi dimineata. Imi iau cosuletul si tusti pe carare la cules minunatiile naturii din care bunicuta o sa-mi prepare delicatese pentru iarna. Merg eu ce merg si, la marginea poienei, pe cine vad ? Pe lup ! Cocotat pe o butuga, hirotonositul tinea ditamai predica in fata piticilor Albei ca Zapada care zacea intr-o balta albuie si slinoasa, aproape inchegata. Cand am vazut-o pe stricata asta, m-am gandit imediat ca piticii si-au facut iar de cap cu ea si l-au uitat pe Lup. Probabil de-aia e asta atat de ofuscat... Ma apropii tip-til si trag cu urechea...

"Nu oamenii pot stabili ce este pacat si ce nu este. Dumnezeu, Cel care a facut cerul si pamântul, ne descopera care este calea pe care trebuie sa mergem." zice Lupul mandru ca un paun jupuit. 
Cum n-am stare, ca de obicei, ma bag si eu in discutie :
"Si cum afli asta, Lupule ? Il suni pe sef?"
Asta se intoarce si cand ma vede, mai sa cada de pe buturuga. 
"Domnul dumnezeu ne-a scris cartea lui sfanta ca sa ne ghidam dupa ea."
Un pitic, parca Piticot, bufneste intr-un ras isteric. "Pai n-a scris-o el ! Deci e facatura !"
"Facatura esti tu, bai limbricule !" zbiara Lupul disperat. "Uite ce i-ati facut bietei Alba ca Zapada ! Rusine sa va fie !"
Bine-înteles ca stricata asta de Alba ca Zapada inca geme si se ranjeste la noi. "Lupule, zice ea scrâsnind printre dinti, da si tu dovada de bun simt. Vino sa te scarman !"
Lupul se face ca n-aude si isi continua predica : "Poate ca daca pe lumea cealalta singura desfatare ar fi cea sexuala, atunci Biserica i-ar îndemna pe oameni sa cunoasca toate perversitatile cu putinta pentru a se antrena pentru vesnicie. Numai ca pe lumea cealalta cei care s-au îndeletnicit cu perversiunile sexuale sau cu alte pacate nu vor vedea lumina la care au fost chemati. Vor ajunge în iad."
Piticii sunt in extaz. Au bufantii umfati si ochii dilatati, fixati pe Alba ca Zapada care continua sa geama de parca i-ar fi luat foc toata ograda pasareasca.
Lupul gesticuleaza, isi netezeste patrafirul si freza, dar degeaba. Patrafirul se scoala, freza se scoala, lupul se scoala si sare pe Alba ca Zapada.
Ce sa mai, poiana s-a transformat in arena de Capoeira, iar piticii bat cadenta.
"Baaaa, nesimtitilor !" se aude o voce ragusita venind de undeva de departe. 
Ma intorc si inlemnesc. "Saseeee! Bunica !"
Piticii dispar, Alba ca zapada se sterge la gura, Lupul isi netezeste patrafirul si freza, dar degeaba, patrafirul se scoala, freza se scoala, lupul se scoala... 
Bunica incepe sa-l bata cu dildo si sa-l injure pe arameica si sa-l blesteme, ceva de genu' : Te blestem pe tine, incepatorul rautatilor si al hulei, capetenia impotrivirii si urzitorul vicleniei. Te blestem pe tine cel aruncat din lumina cea de sus si surpat pentru mandrie in intunericul adancului. Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui." Dupa care, sta un pic si se gandeste : "de fapt, lupule, te invit la un ceai de izma..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu