duminică, 1 mai 2011

Filoaschimia - Marcu Incetu'

Citandu-l pe Parintele Stansibran, iata invatarurile lui Marcu Incetu' si anume primele 10 sfaturi.

Despre legea duhnitoare, in 200 de capete si nu mai putin !
1.Fiindcă de multe ori ati dorit să stiti ce este legea duhnitoare de care vorbeste 'zauescul Apostol (Rom.7,14), care este cunostinta si lucrarea celor ce vor să o păzească, vom: vorbi despre acestea, pe cat ne va fi cu putintă.



2. Intai stim că "Zau este inceputul, mijlocul si sfarsitul oricărui bine; deci cum e sfarsitul oricarui bine se intelege de la sine ca e si inceputul orcarui rau fiindca fratii mei dupa bine vine raul si dupa rau vine iar binele si se joaca astia in juru' meu ca m-au innebunit.

3. Tot binele e dăruit de 'Zau cu un rost oarecare, care rost nu stiu, dar daca il intrebati pe 'Zau sigur o sa va spuie ca doar e el atotstiitorul !

4. Credinta neclintită este turn intărit. Dar, daca indrazniti sa sapati, ajungeti in focurile Genei !

5. Orice plănuire a ta să o incepi cu inceputul ca daca o incepi cu sfârsitul ce rost mai are sa o incepi ca e deja terminata.



6. Cel ce e smerit in cugetul său si implineste o lucrare duhnitoare, cand ceteste 'zauestile Script-uri pe toate le aduce in legătură cu sine si nu cu altul.



7. Roagă pe 'Zau să deschidă ochii inimii tale, si vei vedea folosul rugăciunii si al cetirii, ca ochii din cap nu vad asa de bine. Cei din inima sunt facuti de 'Zau si nu zic capului ce vad ei, ca capul are ganduri nestingherite care nu plac lui 'Zau care de aceea a pus el ochi in inima.

8. Cel ce are vreun dar duhnitor si sufere impreună cu cel ce nu-1 are, isi păstrează darul prin impreuna pătimire; si cand incepe sa se simta miros placut lui 'Zau atunci sa stii ca apa cea tamaduitoare va spala gandurile voastre cele vazute cu ochii din cap. Iar cel mandru si-1 va pierde, scufundandu-se in gandurile trufiei fiindca 'Zau nu a vrut sa-i puna ochi in inima si la lasat fara vederea sufletului.



9. Gura celui smerit in cugetare grăieste adevărul insa adevarul este auzit numai de ochii din inima fiindca urechi n-are inima, 'Zau a voit asa ca inima sa nu auda cu urechi ci cu ochi ca de aia i-a dat ochi si nu urechi. Iar cel ce i se impotriveste se aseamănă cu sluga aceea care a pălmuit peste obraz pe 'Zau si Zau s-a suparat rau si s-a uitat in alta parte ca era tare manios, dar cum sluga nu a inteles, l-a palmuit si a doua oara, iar 'Zau a plecat si a lasat-o fara ochii din inima.



10. Nu te face ucenic al celui ce se laudă pe sine, ca acela vede totul numai cu ochii din cap si n-are ochi in inima.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu