vineri, 20 martie 2009

Laicitate - Viata nu este o favoare ci un drept !Benedict XVI considera ca utilizarea prezervativului nu poate "sa regleze problema sidei" ci din contra, ar "agrava-o", pentru el, singura solutie ar fi abstinenta !

Începand cu anul 2002, Sida este considerata ca o pandemie, iar ultimele estimatii (Onusida 2007) arata ca 33,2 milioane de persoane sunt seropozitive, 2,5 de milioane au fost infectate si 2,1 de milioane de oameni au murit din cauza virusului în cursul anului 2007. Asfel, peste 25 de milioane de persoane au disparut din 1981 încoace.
În fata unei astfel probleme, Organizatia Natiunilor Unite, Organizatia Mondiala a Sanatatii si majoritatea tarilor lumii se mobilizeaza pentru a combate pandemia.
În timpul visitei sale în Africa, Benedict XVI a avut o atitudine aberanta fata de preventia asupra pandemiei de sida. În loc sa propage un mesaj demn de pozitia sa de lider religios, acesta împrastie samanta ignorantei si a prostiei acolo unde Sida face cele mai multe ravagii, si anume în Africa.
Citand Le Figaro, Benedict XVI considera ca utilizarea prezervativului nu poate "sa regleze problema sidei" ci din contra, ar "agrava-o", ca singura solutie ar fi abstinenta !
În Franta, propos-urile papei au declansat o polemica crunta, asfel, Jean-Luc Romero evoca "un mesaj de moarte adresat Africanilor". Ministerul afacerilor externe si-a exprimat o "vie îngijorare" în fata acestor afirmatii care pun în pericol "politica de sanatate publica si imperativele de protectie a vietii umane", considerând ca în plus de "informatie, educatie si depistaj, prezervativul este un element fundamental în actiunile de preventie a transmiterii virusului sida".
Printre anumite personalitati politice, Alain Juppé - catolic, a declarat ca "acest papa" începe "sa fie o adevarata problema". Dupa controversele declansate de un episcop negationist si de excomunicarea unei mame care a permis avortul fetitei sale de 9 ani, papa da impresia ca traieste "într-un autism total", a mai adaugat Juppé.
Secretara de stat pentru drepturile omului, Rama Yade a fost "nalucita" de afirmatiile "regresive" ale papei. "Ma gandesc la victime, la medici, la cercetatori, la ONG-uri, la toti cei care sunt sigur loviti. As vrea sa le arat solidaritatea si admiratia mea".
Daniel Cohn-Bendit, deputat european ecologist, a estimat propos-urile papei ca fiind "aproape o crima premeditata". "Ni s-a luat de papa asta !"
Jean-Patrick Gille, secretar national pentru familie în cadrul partidului socialist a spus ca " Sute de mii de barbati si femei risca sa fie contaminati din cauza acestor afirmatii iresponsabile".
Dupa datele anuntate de UNICEF, 530 000 de copii de mai putin de 15 ani au fost infectati cu hiv în 2006, majoritar prin transmisia mama-copil în ciuda progreselor facute în Africa. 50% din bebelusi infectati mor înainte de a avea 2 ani daca nu sunt tratati. Numarul de femei infectate este mai mare decat cel al barbatiilor. În Africa, lipsa antiretroviralelor (ARV) este acuta : numai 9% dintre femeile însarcinate contaminate au avut dreptul la astfel de tratament care poate împiedica transmisia virusului la bebelus. În Africa sub-sahariana, conditiile economice si lipsa campaniilor de sensibilizare au contribuit sa mentina un nivel ridicat la infectii. O parte din tarile africane au la ora actuala aproape 25% din populatia lor, seropozitiva.
De-a lungul anilor, majoritatea guvernelor africane au ignorat existenta problemei sida. Lipsa de medicamente adaptate, ignoranta fata de boala si cauzele ei si lipsa de mijloace financiare pentru a educa si a ingriji populatia sunt principalele cauze de deces prin sida.

Iar papa de la Roma da cu bâta în balta si sfarama dintr-o lovitura toate eforturile facute pana acum împotriva sidei.

Halal lider religios... Rusine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu