joi, 9 iunie 2011

Atlas zooortodoxologic - Habotnicus Antiqua Babeenstranum

Clasa: Devotus;

Ordin: Profanis;

Subordin: Ortodoxia;

Suprafamilie: Habotnicae;

Gen: Antiqua

Nume: Habotnicus Antiqua Babeenstranum


Prezentare

Numita in limbajul popular, baba de strana, aceasta specie a proliferat datorita unor substante anti-oxidante care i-au intarit imunitatea subreda, creata de nivelul de trai scazut din mediul rural, in perioada comuna. Paradoxal, substantele i-au fost administrate in scopul de a pastra specia pe cale de disparitie, insa dozajul aplicat a fost supra-estimat, ceea ce explica proliferarea actuala si degenerarea genetica.

Babeenstranum sau Baba de Strana nu este nociva in sine, dar contribuie implicit la dezvoltarea sub-speciilor din supra-familia Habotnicae. Rolul sau preponderent este similar principiului de precautie, iar din aceasta cauza, speciile Habotnicae tind sa migreze spre Clase diferite cum ar fi Biologis Agricola sau Protocolum Sionis. Aceasta migrare implicita poate provoca perturbari majore la nivelul eco-sistemului si disparitia unei parti importante din regnul Rationalis. Iata motivul pentru care am ales studiul acestei specii, inofensiva in aparenta, insa suficient de virulenta la nivel informational.


Descriere

Habotnicus Antiqua Babeenstranum este un bacil gram-negatiza radiorezistent din familia Habotnicae. Talia sa variaza in functie de conditiile de dezvoltare si gradul de curbare al coloanei de sustinere. Este o locuitoare comuna a mediului neuronal al speciilor din regnul Rationalis. Aparitia sa in materia alba se face in primele ore sau zile care urmeaza nasterii, prin impunerea botezului.

H.A. Babeenstarnum este cu siguranta organismul viu cel mai studiat in ziua de astazi datorita statutului sau vechi si a culturii usoare de care face dovada (divizarea celulara apare din 20 in 20 de minute la 37°C intr-un mediu bogat).


Criterii de identificare

H.A. Babeenstranum fermenteaza glucoza cu ajutorul acidului gras popestilen, produce idolum pe baza de trinitafan, nu poseda polideiaza si nu produce HristoSulf.


Genom

Patrimoniul genetic al H.A. Babeenstranum neuro-hemoragic HAB-NH (care provoaca maladia colivei) a fost secventat. El cuprinde 5,5 milioane de perechi de baze codând in 5400 de proteine. Genomul H.A. Babeenstranum responsabil de infectia monodeifona si de meningita neo-natala HAB-IM-MN a fost deasemenea secventat. Acesta cuprinde 5,2 milioane de perechi de baze codând 5300 de proteine. In privinta variantei ne-patogene H.A. Babeenstranum Mutis - HAB-M genomul sau cuprinde 4,6 milioane de perechi de baze codând in jur la 4200 de proteine.

Comparatia dintre cele trei cazuri releva ca numai 40% din gene sunt comune. De exemplu, la indivizii din regnul Rationalis, 99% de gene sunt comune. Aceasta observatie demonstreaza existenta potentialului evolutiv si versatilitatea taxonului bacterian. Astfel, HAB patogene au obtinut de-a lungul evolutiei un repertoriu de gene de virulenta care le permite colonizarea niselor ecologice prin ocolirea mecanismelor de aparare a gazdei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu