luni, 23 martie 2009

Laicitate - Bataie în fata catedralei Notre Dame din Paris

Vreo treizeci de militanti comunisti si ecologisti au manifestat duminica 22 martie, in fata catedralei Notre Dame din Paris in jurul pranzului, distribuind prezervative celor care ieseau de la slujba, ca protest fata de afirmatiile lui Benedict XVI în privinta utilizarii prezervativului. Un grup de catolici a ripostat, cantand in latina si tipand slogane anti-stanga, s-a luat la bataie cu manifestantii.
Dupa putin timp, au venit la fata locului si militantii asociatiei Act Up - lupta împotriva sidei. S-au culcat pe jos strigand :"Prezervativul este viata, papa îl interzice", "biserica - complice al sidei". O parte din manifestanti aveau afise cu portretul papei pe care era scris : "ascultati acest om, deveniti seropozitiv".





Distribution de préservatifs : interpellations sur le parvis de Notre-Dame

5 comentarii:

  1. chiar am trecut pe acolo in ziua aceea, am intrat si in catedrala... am vazut doar tigancile din romania care ma intrebau: speek english? ca sa-mi ceara euro... dar am vazut mai pe seara la stirile francezilor... se pare ca papa a pierdut mult in sondaje cu declaratia lui la care au reactionat si catolicii de bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate pentru papa, 43% din francezii catolici doresc demisia sa, însa de a lungul istoriei, din 235 de papi numai 4 au demisionat si au facut-o mai ales sub constrangeri politice... Nu cred ca Benedict XVI o sa aiba bunul simt sa-si semneze demisia...

    RăspundețiȘtergere
  3. cum sa-si dea demisia?!? narcisismul lui nu-i permite,doar este reprezentantul divinitatii pe pamant si asta il face infailibil... (holy shit!)

    in alta ordine de idei, m-ar interesa sa vad ce lucrari de arta faci. exista pe undeva un portofoliu?

    RăspundețiȘtergere
  4. de arta? ce te determina sa spui ca as face "lucrari de arta"?

    RăspundețiȘtergere