joi, 12 martie 2009

Povesti - Scufita Rosie povestita batranilor


Traia odata o babă care primise în dar de la nepoțica ei o minunată scufiță de culoare roșie. Babei îi plăcea tare mult acea scufiță și ajunsese să nu o mai dea deloc jos, asfel încât i se umpluse capul de bube. Din acest motiv toată lumea o striga Scufița Roșie.

Într-o dimineață frumoasă și însorită, fata Scufiței Roșii o rugă pe mamaie să-i ducă nepoatei la școală un pachețel cu mâncare.
Baba, care-și iubea foarte mult nepoțica, acceptă imediat.

- Dar să nu intârzâi prea mult îi spuse fie-sa, și să mergi direct la nepoată, fără să pierzi timpul pe la biserică, și mai ales să te ferești de Lupul cel Rău.

Drumul ce ducea la nepoțică trecea prin centrul orașului, așa că Scufița Roșie luă pachețelul din mâna fie-sii și porni spre școală. Pe drum insă îl întâlni pe Lupul cel Rau, dar uită de vorbele fie-sii și îi spuse direct:

- Bună dimineața, domnule Lup.

- Bună dimineața Scufița Roșie îi răspunse lupul. Unde ai plecat tu așa devreme?

- Am plecat să-i duc mancare nepoatei, îi răspunse pe negândite Scufița Roșie.
- Păi unde e nepoțica ta Scufiță Roșie? întrebă lupul.

- La scoală, nu foarte departe de aici, îi răspunse Scufița Roșie, este ușor de găsit, se află chiar lângă biserică.

Lupul, care deja se gândea ce meniu bun va avea la prânz, Scufița Roșie și nepoțica acesteia, (în plus de faptul că lupul era gerontofil, mai era și pedofil !) îi spuse Scufiței Roșii:

- Am o idee Scufiță Roșie, ce ar fi dacă ai da o slujbă pentru nepoțica ta?

- Ce idee minunată ! îi răspunse Scufița Roșie, care uitând din nou de sfaturile fie-sii, intră în biserică și dădu vreo mie de acatiste.

În timpul acesta, lupul își luă picioarele la spinare și o tuli spre scoală. Când ajunse la ușa clasei, ciocăni usor.
- Cine este? intrebă nepoțica rămasă la școală pentru pregătirea la olimpiada de biologie.

- Sunt eu, bunica ta, răspunse lupul imitând vocea Scufiței Roșii.
- Intră, îi răspunse fetița.
Lupul intră în clasă, se repezi la fetiță și o înghiți. - Dacă s-ar fi pregătit la aia de religie, poate că aș fi lăsat-o în pace, dar biologie, nu !

Între timp Scufița Roșie se apropie de clasa nepoatei, și se miră văzând ușa deschisă. Păși cu grijă și se apropie de bancă. Scufita Rosie, înlăcrimată de atâtea rugăciuni si acatiste, nu o putea zari prea bine pe nepoțică și o întrebă:

- Ooo, fetiță, dar de ce ai urechile așa de mari?

- Ca să aud mai bine ora de religie, îi răspunse lupul imitând vocea nepoatei.
- Ooo fetiță, dar de ce ai ochii așa de mari? intreabă Scufița Roșie.

- Ca să văd mai bine icoanele, zise lupul. De fapt îi avea așa din cauza unui litru de alcool la 90° băut pe nerăsuflate când și-a dat seama cât de veștedă era baba.

- Ooo fetițo, dar de ce ai gura așa de mare? intrebă Scufița Roșie.

- Ca să te pot înghiți mai bine, mamaie, strigă lupul și se repezi la biata Scufiță Roșie și o înghiți.

2 comentarii:

  1. Variante de happyend:
    1....dar dumnezeu, gidilat placut de mia de acatiste, isi trimise "unealta" ( vraciul ala de "opereaza" pe viu, prezentat de protv) si le salva pe cele doua.Iar nepoata, cind vazu miracolul divin, deveni o credincioasa ferventa, arse manualul de biologie si scrise unul nou: Măiestrie şi strălucire divină în biosferă.Evident lupul, unealta satanei,a decedat.
    2.....dar satana, nevrind sa-si piarda adepta (nepoata, care tocea de zor un manual blasfemiator-evolutionist), il opera de urgenta pe lup (sub anestezie generala) si o scoase inclusiv pe baba, ca sa-i demonstreze ca dracu` nu-i chiar asa de negru.Din pacate, in ciuda terapiei intensive postoperatorii, lupul a decedat din cauza unor complicatii provocate de plumbul din cerneala cu care era tiparita biblia pe care baba o purta permanent in geanta.
    3....lupul a suferit o indigestie din cauza excesului alimentar,le-a regurgitat pe cele 2 si a devenit vegetarian.Drept multumire, cele 2 l-au adoptat si au trait fericiti, in pace si armonie, pina la adinci batrineti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai poveste dintre povesti :):):) Laser frate :)

    RăspundețiȘtergere